Sådan vedligeholder du din kaffemaskine

En kaffemaskine kræver rengøring og vedligeholdelse – uanset om du har en stor kaffeautomat, en kapsel-maskine eller en almindelige kaffemaskine. Din kaffemaskine kan holde i lang tid, hvis du vedligeholder og renser den, og kaffen bibeholder sin gode smag.

Daglig og ugentlig rengøring

Det behøver ikke at tage en evighed at rengøre din kaffemaskine. Med de rigtige produkter, kan det både være hurtigt og effektivt.

Rengøring og vedligehold er vigtigt hvis du ønsker at bibeholde den gode kaffesmag.

En kaffeautomat kræver daglig vedligeholdelse. På mange maskiner er det muligt at udføre en kort skylleprogram. Dette tager ikke lang tid, men sørger for at maskinen bliver skyllet indvendigt med varmt vand. Hvis der er en drypbakke skal denne også tømmes dagligt. Det er her hvor alt overskydende kaffe, te, kakao osv. ligger.

De enkelte dele i maskinen skal rengøres ugentligt. Dette gælder espressobryggeren, friskbryggeren, blandeskål, ingrediensbeholder, kopholder osv. Her kan du få rensetabs og rengøringsmiddel, som gør at du nemt og hurtigt kan rengøre din maskine.

Det er altafgørende for maskines levetid samt kaffens smag at maskinen bliver rengjort og vedligeholdt.

Afkalkning af maskinen er især vigtigt hvis du bor i et område hvor kalkniveauet er højt. Til dette formål anbefaler vi flydende afkalkningsmiddel.

Kaffemaskiner er forskellige og kræver forskellige produkter. Nogle kræver måske oftere vedligehold end andre. Har du købt eller lejet en kaffemaskine hos os, og er du i tvivl om hvordan du skal gøre? Kontakt os endelig og vi hjælper dig med at finde de helt rigtige produkter til din maskine.