Er kaffe sundt?

Kaffe bliver ofte anset som værende en usund drik, men det er der slet ikke nogen grund til. Kaffe indeholder faktisk en masse gode næringsstoffer, som kan være gode for kroppen.

Kaffe er ikke blot rig på vitaminer og antioxidanter – de kan mindske risikoen for en lang række sygdomme.

Kaffens gode egenskaber

Er du en af dem, som ikke kan undvære kaffe i løbet af dagen? Så er der ingen grund til dårlig samvittighed. Forskning viser, at moderate mængder af kaffe kan have sundhedsgavnlige effekter.

Rig på vitaminer

Kaffe indeholder en lang række gode vitaminer, som kan være gavnlige for din krop og dit velvære. I kaffe finder du b.la. en række B-vitaminer, som er gode for dit nervesystem og kredsløb. Udover dette indeholder kaffe også antioxidanter, som hjælper med at holde kroppens celler i balance. Et moderat forbrug af kaffe svarer til 2-3 kopper om dagen eller 400 mg. koffein om dagen. I disse mængder kan kaffe have sundhedsgavnlige effekter. Har man derimod et overforbrug af kaffe, kan det have sundshedsskadelige effekter og påvirke både psyken og velvære. For meget kaffe kan påvirke nattesøvnen og fordøjelsen. Det er derfor vigtigt, at man holder sig til, de anbefalede koffein mængder.

Kaffe kan mindske risikoen for at udvikle sygdomme

Et moderat indtag af kaffe kan mindske risikoen for sygdomme som: Kræft, hjerte-kar sygdomme, knogleskørhed, Diabetes 2 og mere. Kaffe indeholder flere hundrede stoffer, og det kan være vanskeligt at pege på helt præcist hvilke stoffer, der er gavnlige for hvad. Hvor koffeinen eksempelvis har positive effekter for hjernen, kan koffeinfri kaffe være godt til andre formål. Det er derfor ikke altid koffeinen, der har en positiv effekt på kroppen, men en af de mange hundrede stoffer – eller en kombination af disse.

drikke kaffe

Økologisk kaffe – godt for dit velvære og for din samvittighed

Ønsker du en bæredygtig og ren kaffe? Så har vi et stort udvalg af økologisk kaffe. PURO serien er eksempelvis 100 % CO2 neutral og sikrer overlevelsen af regnskoven i de kaffeproducerende lande. PURO er desuden Fairtrade-certificeret og sikrer, at kaffebønderne får et fair pris for deres arbejde.

Kilder

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Koffein.aspx

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/sundhedsoplysning/kost/kaffe-sundhed-og-sygdom/